FIETSTOCHT

De fietstocht van donderdag 22 juni 2023 werd afgeblazen vanwege slechte weersvoorspellingen en werd een week opgeschoven naar donderdag 29 juni 2023.

Het verzamelpunt was bij de “Vresselsehut“ tussen 09.45 tot 10.00 uur.

IMG 6394

VERSLAG PRESENTATIE FRAUDEPLEGING


Aanvang om 13.00 uur bij Sociaal Cultureel Centrum “ De Schans” in Den Bosch kreeg iedereen een kop koffie of thee met een Vughter gebakje.
Toen iedereen er was kon je oude bekenden ontmoeten en wat bij praten.

IMG 6360

BEZOEK NOORD KADE VEGHEL

door Kees Hoeks


Op 11 mei 2023 werd door 30 leden van ExCops ( in 2 groepen verdeeld) een bezoek gebracht aan de “ Noord Kade “ te Veghel
Bij binnenkomst in het Cultuurcafé “de Afzakkerij”, om 10.00 uur, is er koffie/thee met een CEHAVE - koek.
Ook is er aardig wat tijd ingeruimd om weer oude bekenden te ontmoeten en wat bij te praten.

SPETTERENDE TAPTOESHOW 2019

Met 23 Excops reden we op 28 september 2019 van Eindhoven naar Den Bosch waar nog vijftien ‘Bosschenaren’ in de bus van de EMA stapten, die met een nieuwe vrouwelijke chauffeur Maureen voortreffelijk was bemenst. Na een uurtje rijden kregen we een heerlijke maaltijd voorgeschoteld in restaurant ‘Onder de Pannen’ in Leerbroek en om 19.00 uur waren we in Ahoy.

MOUNTAINBIKERS GEZOCHT

Jan Verhallen heeft in juni 2018 enkele mooie mountainbiketochten uitgezet door ons schone Brabantse land. ‘De tochten staan open voor iedereen die een beetje kan fietsen. We houden rekening met het niveau van de deelnemers,’ aldus Jan.

BRABANTSE MUSEA

Op 27 oktober 2017 stapten we in de auto met als doel een bezoek brengen aan het museum Het Brabants Leven in Den Dungen. Wij waren ingedeeld in groep twee en later op de dag zouden we wisselen met groep één die in Sint-Michielsgestel bij het museum voor dovenonderwijs zou beginnen.

RONDVAART NAAR URK

Op donderdag 22 juni 2017 was er voor de leden van ExCops een mooie reis naar Urk georganiseerd. Stipt om 9.00 uur arriveerde de bus op de Beverspijken in Den Bosch. Chauffeur Theo had daarvoor al oudcollega’s in Eindhoven opgehaald. Na controle door Toon Strik en enige uitleg van de chauffeur begon de reis.

OORLOGSKRUIS EN DRAAGINSIGNE

De uitreiking vond plaats op woensdag 10 mei 2017 op de voormalige vliegbasis Ypenburg bij Den Haag bij gelegenheid van de jaarlijkse herdenking van de slag om de Residentie. Naar aanleiding van de oproep in de Nieuwsbrief, dat het nog steeds mogelijk was om (eventueel postuum) het mobilisatie oorlogskruis en/of het draaginsigne met oorkonde van de Binnenlandse Strijdkrachten te kunnen ontvangen, hadden zich vijf familieleden uit onze regio opgegeven.

BEZOEK KOLENMIJN BERINGEN

Op woensdag 10 mei 2017 reden we in alle vroegte met een volle bus via ’s-Hertogenbosch en Eindhoven richting buurland België voor een bezoek aan Beringen. Vroeg uit de veren, maar – naar later bleek – zeer de moeite waard. We gingen van start met een bestuurder die onderweg werd ingeruild voor een bestuurster, maar ook zij verstond haar mannetje.

BEZOEK PROVINCIEHUIS

Toegegeven, het Provinciehuis is nu niet direct een locatie waar je warme gevoelens van krijgt. Maar eenmaal binnen op vrijdag 14 april 2017 valt je mond open van verbazing. Een prachtig architectonisch bouwwerk met veel kunst aan de wand en een designachtige vergaderzaal.

DRIES VAN AGT

Oud-premier Dries van Agt (1931, Geldrop) was op dinsdag 17 januari 2017 te gast bij meer dan honderd ExCopsleden. Voor sommige belangstellende ExCops was het een thuiswedstrijd, die kwamen op de fiets, anderen hadden een autorit van ruim twee uur achter de rug.

Pieter van Bokhoven heeft een zeer treffend verslag geschreven over de door Van Agt geschetste situatie in het Midden-Oosten.

NAJAARSBIJEENKOMST 2016

Er moeten nog stoelen bij in de zaal van Theater de Blauwe Kei in Veghel. Bijna vijfhonderd bezoekers vinden toch allemaal een plekje voor de Eindejaarsbijeenkomst op dinsdag 29 november. Toegegeven, de zoektocht naar een parkeerplaats is wat lastiger, maar uiteindelijk is iedereen op tijd binnen om na de koffie met wat lekkers er eens goed voor te gaan zitten. 

MOUNTAINBIKE TOERTOCHT

Op vrijdag 28 oktober 2016 heeft Koos Antonis deelgenomen aan de geweldig goed georganiseerde MTB-tocht in Milsbeek. Zeer hartelijke ontvangst door de organisatie en de gedelegeerden van de NPSB. Na de koffie konden de fietsen van het rek worden gehaald, de startnummers bevestigd en was het wachten op het startschot.

KUNST EN KITSCH

Op 10 oktober 2016 was het dan zover, eindelijk konden zo’n veertig belangstellenden hun lang en zuinig bewaarde kunstschatten laten taxeren door een erkend taxateur of antiquair/restaurateur. Al vroeg droegen de aanwezigen hun zorgvuldig ingepakte schilderijen, klokken, tekeningen, sieraden, boeken, opiumvangers en vele andere zaken de ruimte in waar het allemaal moest gaan gebeuren.

DRIE PROVINCIËN-MOTORRIT

Op zaterdag 1 oktober 2016 had Carel van Beurden weer een motorrit gepland. Joop had de route uitgezet en Carel zou ons zoals gewoonlijk ‘de weg wijzen’. De route ging over een afstand van 190 kilometer door het Brabantse, Gelderse, Limburgse land en een stukje Duitsland.

OP DE MOTOR (2e rit 2016)

Op zaterdag 20 augustus 2016 verzamelden zich vijf motorrijders op de Markt in Veghel voor een mooie en sportieve motorrit. Na de koffie klonk het startsein, de weersberichten voorspelden niet veel goeds. Maar toch werd er gereden, Carel van Beurden was kopman, hij wees ons de weg en gaf het tempo aan.

MUSEUM NOSTALGIE EN TECHNIEK

Op donderdag 7 juli 2016 waren wij met 25 leden aanwezig bij museum Nostalgie en Techniek. Het is de verzameling van Wim van Schayik, gevestigd aan de Dorpsstraat te Langenboom. De ontvangst was door Wim en zijn “meissie”. Beiden vingen de groep op met koffie of desgewenst thee met een koekje. Dit konden wij zoveel krijgen als wij wilden.

NORMANDIË 

We zijn weer terug uit Normandië. Vier dagen waren we begin juni met een gezelschap van 32 personen, waaronder vijf leden van ExCops. In verband met de 72e herdenking van D-Day was het drukker dan normaal door het jaar heen en er waren tal van activiteiten, Zoals onder meer een re-enactment “Geronimo” kamp in Sainte-Mère- Église.

MOTORTOERTOCHT

Op zaterdag 23 april 2016 nam ik als (nog) niet ExCopslid deel aan de motortoertocht, die door Carel van Beurden in het Brabantse landschap was uitgezet. Tien deelnemers ontmoetten elkaar onder het genot van een kop koffie om 10:00 uur bij de ijssalon op de Markt in Veghel.

OVERDRACHT SHIRTS

Tijdens de vergadering van de activiteitencommissie op 18 april 2016 kregen de volleybal-shirts van EX-POL (oude personeelsvereniging van Brabant Zuid-Oost) een nieuwe bestemming. De shirts waren overbodig geworden nu er geen volleybalteam meer op de been kon worden gebracht onder die naam.

NAJAARSBIJEENKOMST 2015

Nee, de zaal in het Theater aan de Parade in ‘s-Hertogenbosch puilt niet uit, maar de ervaren rotten onder ExCops kunnen wel zien dat de bijeenkomst van vandaag geslaagd is. Ruim vierhonderd leden hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging om op 3 december 2015 erbij te zijn. Met een rijkelijk voorziene lunch plus een borreltje of een glas wijn na afloop bleef het nog lang gezellig…

LEZING ZAAK DUTROUX

De Belgische politiecommissaris Alain Remue was onderzoeksleider in de zaak Dutroux. Op 20 oktober 2015 was hij te gast in het Eindhovense hoofdbureau van politie om het aan een volle zaal allemaal nog eens te vertellen. Hij gaf een blik achter de schermen over de Cel Vermiste Personen en over de zaak die hij met zijn team tot klaarheid bracht. De zaal luisterde ademloos. Drie uur lang.

MOTORTOERTOCHT

Zijn er binnen ExCops liefhebbers om een motorritje te maken? Die vraag werd gesteld in de vorige Nieuwsbrief. Nou, die zijn er wel! ! Twaalf motorrijders meldden zich, zeven ervan hadden op zaterdag 3 oktober 2015 tijd om een landschappelijk mooie route te rijden.

VAREN VAN MAASTRICHT NAAR LUIK

Op donderdag 6 augustus 2015 was de geplande bus-boottocht naar Maastricht en Luik.

KILDONKSE MOLEN

Op donderdag 11 juni 2015 brachten we een bezoek aan de Kilsdonkse Molen in Heeswijk Dinther.

D-DAY 2015

Kees van Ginneke, werkzaam in de Eenheid Oost-Brabant deed via de Nieuwsbrief in het voorjaar een oproep naar belangstellenden voor een reisje naar Normandië. Hij schrijft ons.

GOLFTOERNOOI

Op woensdag 3 juni 2015 werd voor de twaalfde keer de golfdag gehouden op de voor de meeste deelnemers vertrouwde golf- en countryclub ‘Haviksoord’ in Leende. Vanaf 9.30 uur werden de 36 deelnemers door Jan van der Meulen verwelkomd en onder het genot van een kopje koffie en cake werden de flights bekend gemaakt.

VOORJAARSBIJEENKOMST

Op dinsdag 19 mei 2015 was ExCops te gast in het Philips Stadion in Eindhoven. Kijk hier voor een FILMPJE van de demonstratie met politiehonden of kijk onder FOTO'S

DAGTOCHT NAAR ZALTBOMMEL

Exact op de geplande tijdstippen vertrok de bus uit zowel Helmond als Eindhoven op donderdag 5 juni naar het politiebureau aan de Beverspijken in ’s-Hertogenbosch. Het kantinepersoneel had gezorgd voor een lekker kopje koffie en thee en natuurlijk hoorde daar een echte Bossche bol bij.

VOORJAARSBIJEENKOMST

‘Wauw, op de E-bike door Markant’

Tekst: Gerda Preusting
Foto’s: Lambert Lagarde en Henk Schuurmans

De voorjaarsbijeenkomst van ExCops op dinsdag 20 mei stond in het teken van het thema Verkeer. Het was gezellig druk, er werd veel (verkeers)nieuws opgestoken, maar vooral de persoonlijke ontmoeting vierde hoogtij.